Uusia oppaita julkaistu

ETK ja Kela: Työkomennus ulkomaille

Eläketurvakeskus ja Kela ovat julkaisseet uudistetun Työkomennus ulkomaille – esitteen. Se sisältää työkomennukselle lähtevän työntekijän ja lähettävän työnantajan näkökulmasta, miten työntekijän sosiaaliturvan ja verotuksen käy ulkomailla työskentelyn aikana.

Esite ETK:n sivulla

Ruotsinkielinen versio esitteestä valmistuu myöhemmin vuoden 2014 aikana. Esitteestä ilmestyy paperiversio marraskuun loppupuolella 2014, jolloin esite tulee myös tilattavaksi.

Lainvalintaa koskeva käytännön opas

EU:n sosiaaliturva-asetuksen (EY) N:o 883/2004 lainvalintasääntöjen tulkintaa koskeva Käytännön opas on uudistettu. Suomennettu opas löytyy nyt komission sivuilta. Oppaassa on otettu huomioon sosiaaliturva-asetuksen viimeisimmät muutokset.  Käytännön opas on tarkoitettu ensisijaisesti sosiaaliturva-asetusta toimeenpanevien tahojen työvälineeksi ja työnantajien oppaaksi. Opas sisältää esimerkkejä, mutta on vain suuntaa antava ohje. Ratkaisut työntekijän sosiaaliturvasta tekee aina kunkin maan toimivaltainen viranomainen – Suomessa lähetettyjen työntekijöiden osalta ETK.   

Linkki: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=fi&catId=868

Lisätietoja: lakimies Kirsi Salo, 0404 504 228

Muokattu 04.12.2015