TTL avasi ”Töissä terveenä” -nettisivut

Työterveyslaitos avasi tiistaina 18. elokuuta ”Töissä terveenä” –nettisivut. Sivuille on kerätty tiedot yli 50 ammatin astma- ja allergiariskeistä, sekä siitä miten ongelmia voidaan ehkäistä.

Sivusto on tarkoitettu koulutusta ja ammattia valitseville nuorille, opinto-ohjaajille, ammatinvalinnanohjaajille, kouluterveydenhoitajille ja vanhemmille.

TTL:n mukaan joka neljännellä nuorella on astma tai jokin muu allerginen sairaus. Allerginen nuori tarvitsee luotettavaa tietoa ammattien terveysriskeistä uravalintoja tehdessään.

Sivustolla on muun muassa testi, jolla ammatinvalintaa tekevä nuori voi selvittää, voiko astma tai ihottuma olla hänelle ongelma joissain ammateissa. Testin tuloksen voi jakaa myös Facebookissa tai Twitterissä.

”Työssä terveenä” –sivusto on alan asiantuntijoiden yhteistyön tulos. TTL on laatinut sivuston yhteistyössä Kansallisen allergiaohjelman, Allergia- ja astmaliiton, Hengitysliiton ja Iholiiton kanssa. Sivusto pohjautuuruotsalaiseen Jobba Frisk -sivustoon (www.jobbafrisk.se).

Töissä terveenä -sivustolle

Muokattu 04.12.2015