Kuva -

Tarinoita korvaustilanteista

Miksi vakuutusyhtiö epäsi korvaukset? Miksi vakuutusyhtiö maksaa ensin korvauksia ja sitten lopettaa niiden maksamisen, vaikka sairausloma vielä jatkuu?

Julkaisemme tarinan muotoon kirjoitettuja tapausesimerkkejä käytännössä ongelmallisiksi koetuista työtapaturmien korvaustilanteista. Jokainen tarina on koostettu useista eri tosielämän tapauksista. Yksikään tarina ei ole sellaisenaan sattunut kenellekään.

Tulemme julkaisemaan myöhemmin tarinat

  • polvivammoista
  • aivovammoista
  • kipuoireyhtymästä
  • homepölykeuhkoon johtaneesta ammattitaudista, sekä
  • kosteusvauriomikrobien aiheuttamaan ammattiastmaan johtaneesta korvaustilanteesta.

Olkapäävammat

Olkapää on ihmisen liikkuvin nivel. Olkapäätä ympäröi usean lihaksen jänteistä muodostunut kiertäjäkalvosin, joka on altis repeämään esimerkiksi kaaduttaessa loitonnetun käden varaan tai muun voimakasenergisen vaurion seurauksena. Osittaiset kiertäjäkalvosimen repeämät voivat parantua oireettomiksi, mutta useimmiten täydelliset repeämät vaativat korjausleikkauksen.

Olkapää on altis myös rappeumasairauden kehittymiselle. Näitä melko yleisiä sairausperäisiä vaurioita ei korvata tapaturmavakuutuksesta, koska vakuutusyhtiön vastuulle kuuluu vain tapaturman seurausten korvaaminen.

Olkapäätarinat

Olkapäätarina 1 (Tarinan aikajana aukeaa uuteen ikkunaan)

"Maaliskuun liukkaat kelit yllättivät. Kiinteistöhuollossa työskentelevä huoltomies H (s. 1978) liukastui työpaikan pihalla ja satutti olkapäänsä. Huoltomies H jäi sairauslomalle..." 

Olkapäätarina 2 (Tarinan aikajana aukeaa uuteen ikkunaan)

"Prosessityöntekijä P (s. 1960) kompastui työpaikallaan ja loukkasi vasemman käden peukalon ja olkapään..." 

Olkapäätarina 3 (Tarinan aikajana aukeaa uuteen ikkunaan)

"Toimistosihteeri R (s.1962) kurottautui ottamaan painavahkoa kansiota, joka harmillisesti lipesi hänen otteestaan ja tippui lattialle. R horjahti ja olkapäässä tuntui kipua. Olkapää ei parantunut toivotulla tavalla..."

14.5.2019

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus
Tietopalvelu ja julkaisut
Tapaturmavakuutuskeskus
;