Kuva -

Työpaikkakuolemat 2020

Tälle sivulle listataan Tapaturmavakuutuskeskuksen tietoon tulleet työtapaturmakuolemantapaukset vuonna 2020. Listalla ei ole mukana talkoo- tai vapaaehtoistöissä sattuneita kuolemantapauksia.

Lisätietoja: Otto Veijola, työturvallisuusasiantuntija, puhelin 0409 220985

5.Sattumispäivä 20.6.2020

Partiovene sai pohjakosketuksen ja upposi. Aluksessa oli kolmen hengen miehistö. Yksi miehistön jäsenistä kuoli hukkumalla ja kaksi pelastui.

Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt tapauksen tutkinnan. Tutkinnan etenemistä voit seurata onnettomuustutkintakeskuksen sivuilta.

Työympäristö: 99 Itämeri

4.Sattumispäivä 17.4.2020

Rakentamisen toimialalla toimineen yrityksen työntekijä jäi traktorin lavetin ajorampin alle puristuksiin. Ilmeisesti työntekijä oli huoltamassa lavettia, kun ajoramppi laskeutui yllättäen. Tapauksesta ei ole vielä muita tietoja. 

Vastaavanlaisesta onnettomuudesta on julkaistui työpaikkakuolemat.fi-sivuilla raportti 2/2017 Huoltomies kuoli ajorampi alle

Työympäristö: 13 Yrityksen piha-alue

3.Sattumispäivä 15.4.2020

Työntekijä oli ollut huoltamassa lakaisukonetta ja puristui takarenkaan lokasuojan ja hydrauliikalla toimivan säiliön väliin. Työntekijä oli nostanut säiliön ylös ja kurottanut lokasuojan päältä koneen sisään. Ilmeisesti hän oli osunut vahingossa nosto-/laskuvipuun, jolloin ylävartalo oli jäänyt puristuksiin laskeutuvan säiliön alle. Mekaanisia tukia säiliön laskeutumisen estämiseksi huoltotilanteessa ei ollut käytössä. 

Työympäristö: 19 Kenttä pienteollisuusalueella

2.Sattumispäivä 20.1.2020

Väyläaluksella oltiin asentamassa meripoijua takaisin mereen. Poiju on toisesta päästään pudonnut nosturista jo aluksen kannella ja osunut työntekijään.

Työympäristö: 110 Väylänhoitoaluksella sataman läheisyydessä

1.Sattumispäivä 10.1.2020

Työntekijä oli tekemässä yksin polttopuita traktoriin kiinnitetyllä klapikoneella. Syöttörullan ohjausvipu oli kiilattu puukalikalla niin, että klapikoneen hihna ja siihen kytketyn hydraulisen tukkipöydän hihna ja päätyrulla pyörivät jatkuvasti. Työntekijä takertui takistaan tukkipöydän päätyrullaan ja puristui konetta vasten. 

Vastaavanlaisesta onnettomuudesta on julkaistu TOT-raportti TOT 2/19 Huoltomies takertui vaatteista klapikoneen päätyrullaan

Työympäristö: 19 Kenttä pienteollisuusalueella

13.1.2020

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus
Tietopalvelu ja julkaisut
Tapaturmavakuutuskeskus
;