Kuolemaan johtaneet työpaikkatapaturmat 2021

Tapaturmavakuutuskeskus kerää tälle sivulle tiedot sen tietoon tulleista vuonna 2021 sattuneista työpaikkatapaturmakuolemista. Sivulla ei ole mukana talkoo- tai vapaaehtoistöissä sattuneita kuolemantapauksia.

LisätietojaOtto Veijola, työturvallisuusasiantuntija, puhelin 0409 220985

4. Sattumispäivä 11.5.2021

Pientaloelementtejä oltiin purkamassa kuorma-auton lavalta. Kuorman purun yhteydessä yksi elementti oli osunut työntekijään, joka putosi kuorma-auton lavalta maahan. Työntekijä kuoli putoamisessa saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

3. Sattumispäivä 27.4.2021

Muuntamon maisemointitöiden yhteydessä sähkönjakeluverkon alihankkijan työntekijä oli mennyt muuntamoon ja saanut sähköiskun. Työntekijä kuoli sähköiskun seurauksena.

2. Sattumispäivä 28.1.2021

Yrittäjä teki tapaturman sattuessa asennustyötä tehtaan sisäisessä rakennuskohteessa. Hän oli noussut kolmen metrin korkeudelle nojatikkailla ja oli nousemassa rakennettavan tilan katolle toisilla nojatikkailla, kun tikkaat luistivat pois alta. Yrittäjä putosi ensin tasolle ja siitä edelleen  betonilattialle. Hänet toimitettiin hoitoon ensiavun jälkeen, missä kuoli putoamisessa saamiinsa vammoihin myöhemmin.

Työympäristö: 11 Tehdas

1. Sattumispäivä 26.1.2021

Sahatavaran paketointihissin alla rulla radalla oli edellisestä paketista pudonnut lauta. Operaattori meni poistamaan sitä lukitsematta turvakytkintä ja käyttäen epävirallista reittiä. Operaattorin ollessa hissin alla lautapaketti valmistui ja hissi laski lautapaketin operaattorin päälle, jolloin hän puristui kuoliaaksi.

Työympäristö: 11 Tehdas