Vielä ehtii osallistua: EU-kilpailu tuki- ja liikuntaelinvaivojen vähentämiseksi

Julkaisimme kilpailusta ensimmäisen kerran uutisen 3.2.2021. Alla päivitetty versio tästä uutisesta.

Euroopan työterveys- ja turvallisuusviraston (EU-OSHA) hakee vielä hetken menossa olevassa kilpailussa työpaikkoja ja työyhteisöjä, jotka ehkäisevät aktiivisesti henkilöstönsä tuki- ja liikuntaelinten sairauksia.

Kilpailuun voi ilmoittaa ehdokkaita mukaan 15.9.2021 asti. Ehdokkaita voivat nimetä niin henkilöt kuin organisaatiot. Suomessa EU-OSHAn yhteystahona toimii Työterveyslaitos, josta saa lisätietoa kilpailusta.

Kilpailun tavoitteena on jakaa ja edistää hyviä käytäntöjä tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisyyn kaikkialla Euroopassa.

Kilpailussa etsitään esimerkkejä hyvistä käytännöistä, joissa työsuojelua lähestytään kokonaisvaltaisesti ja missä työnantajat sekä työntekijät ovat yhdessä sitoutuneet ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä esimerkkejä, joissa kestäviä käytäntöjä voi laajasti soveltaa erilaisilla työpaikoilla.

Suomesta valitaan kaksi kansallista ehdotusta, jotka lähetetään EU-OSHAan.  EU-OSHA nimeää voittajat tammi-helmikuussa 2022. Voittajat palkitaan Bilbaossa Espanjassa marraskuussa 2022.

Tarkemmat ohjeet kilpailuun osallistumisesta Terveellinen työ -sivuilla

Euroopan työterveys- ja turvallisuusvirasto EU-OSHA