Kuva -

Imuauton kuljettaja jäi maansortuman alle

Työpaikkakuolemat.fi-sivustolla on julkaistu tapaturmaraportti 1/2018 työtapaturmasta, jossa imuauton kuljettaja jäi maansortuman alle.

Rakennustyömaalla tehtiin rakennuksen alapuolisten viemäriputkien korjaustöitä. Rakennuksen sokkeli ja antura oli kaivettu esiin. Kaivannon pohja oli noin 40 cm sokkelin alapinnan alapuolella.

Imuauton kuljettaja oli poistanut maa-ainesta kapealta alueelta anturan alta. Hän oli ryöminyt kaivannossa niin pitkälle, että hänen jalkansa näkyivät vain polvista alaspäin anturan alta.

Rakennuksen alapohjan alapuolella ollut maa-aines sortui ja kuljettaja jäi sortuman alle. Paikalla ollut työpari oli havainnut tilanteen ja yrittänyt kiskoa kuljettajaa ulos kaivannosta, mutta tässä onnistumatta.

Kuljettaja saatiin kaivettua kaivannosta vasta palokunnan ja ensihoidon toimesta noin 20 minuuttia onnettomuuden sattumisen jälkeen. Kuljettaja kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Vuonna 2016 sattui samankaltainen kuolemaan johtanut työtapaturma. Tapauksen TOT-tutkinnasta laadittiin raportti: TOT 1/2016 Työntekijä jäi maansortuman alle rivitalon viemäritöissä .

Lue tapaturmaraportista mitä TVK:n työturvallisuusasiantuntijat suosittavat vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi: Tapaturmaraportti 1/2018

24.1.2018

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus
Tietopalvelu ja julkaisut
Tapaturmavakuutuskeskus

Kuvasta havaittavissa imutyön tuloksena syntynyt kaivanto ja työntekijän sijainti sortumahetkellä

;