Kuva -

Linnanmäki koulii työntekijät turvallisuusajatteluun

Linnanmäki työllistää tänäkin kesänä 650 hupimestaria pyörittämään laitteita sekä myymään hattaroita ja muita herkkuja. Huvipuiston turvallisuus yksi toiminnan kivijaloista. Jokaista laitetta varten vaaditaan oma ajokortti. Ensimmäisenä vuonna työntekijä saa työskennellä vain lastenlaitteilla. Hupimestarit koulutetaan myös ensiapu- ja palopelastustaitoisiksi.

Vastuullinen kesätyö -kampanjassa usean vuoden mukana ollut Linnanmäki on valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place to Workin työtyytyväisyyskyselyssä suurten yritysten sarjassa.

"Linnanmäki on monen nuoren ensimmäinen työnantaja ja me haluamme vastuullisena työnantajana luoda heille onnistumisen edellytykset menestyä työssään", Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

"Olemme tehneet määrätietoisesti töitä sen eteen, että hupimestarimme viihtyvät työssään. Tästä syystä olemmekin todella iloisia siitä, että kaikkien työntekijöidemme kesken tehdyn työtyytyväisyyskyselyn perusteella meidät on valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista."

Huvipuistoon ei tänäkään vuonna haettu kausityöntekijöitä vaan hupimestareita, sillä kaikki tuottavat hupia asiakkailleen ja ovat mestareita työssään. Hupimestareita sparraavat ja innostavat hupikoutsit. Kaikesta, mitä huvipuistossa tehdään, pitää löytyä hupitwistiä.

Vastuullista hupia

Henkilöstö on luonut hupimestarin palvelukulttuurin, jonka kulmakiviä ovat pelinenä, hymysilmät, turvakädet ja vinkkisuu.

"Jokaiselta hupimestariltamme löytyvät nämä ominaisuudet – pelinenän käyttöä eri asiakaspalvelutilanteissa rohkaistaan, hymysilmät toivottavat huvittelijamme tervetulleiksi. Turvakädet varmistavat turvallisuuden kaikissa tilanteissa ja vinkkisuulla annetaan ideoita sujuvaan ja elämykselliseen huvipuistopäivään", Adlivankin täydentää.

Tällä huvikaudella Linnanmäellä työskentelee vakituisen henkilökunnan lisäksi noin 650 hupimestaria, joista noin puolet on ollut huvipuistossa työssä aikaisemminkin. Työpaikka avautui uudelleen vain niille, joilla on oikea hupimestarin asenne.

Yli miljoona asiakasta

Linnanmäki on Suomen suurin matkailukohde. Kävijämäärä ylittää miljoona asiakasta kesässä.

Onnettomuudet ovat harvinaisia. Viime kesänä 9-vuotias tyttö putosi Mustekala-laitteesta ja sai hiusmurtuman kyynärvarteen. Onnettomuuden syy jäi epäselväksi, sillä niin laitteesta kuin hupimestareiden toiminnastakaan ei löytynyt mitään moitittavaa. Sitä edellinen onnettomuus tapahtui 2007, kun asiakas löi polvensa Kirnu-laitteen tullessa asema-alueelle.

Linnanmäen huvipuistossa ammattilaiset tarkistavat kaikki laitteet joka aamu, ja isommat tarkastukset tehdään kerran vuodessa. Tämän lisäksi hupimestareille järjestetään työpäivän aikana tarpeeksi taukoja, jotta he ovat virkeitä laitteita valvoessaan.

Linnanmäellä seurataan tarkasti myös uutisointia ulkomaisten huvipuistojen onnettomuuksista. Vuonna 2008 Sateenkaari-laite poistettiin käytöstä sen jälkeen, kun vastaavanlainen laite romahti Ruotsissa Lisebergin huvipuistossa.

Laiteonnettomuuksia yleisempiä Linnanmäellä ovat helteestä johtuvat heikotukset, juoksentelusta johtuvat kompastumiset, sairaskohtaukset ja muut arkisemmat vaivat. Laitepysähdyksiä Linnanmäellä tapahtuu, mutta ne eivät ole johtaneet onnettomuuksiin.

Varsinkin todella kuumalla säällä sensorit ovat yliherkkiä ja laitteet voivat pysähdellä. Viime kesänä Linnanmäen Maisemajuna pysähtyi kesken ajon kiskoille maan pinnan yläpuolelle. Silloin palokunta auttoi asiakkaat alas junasta, eikä vaaraa ollut.

Teksti: Eija Seppänen / Omnipress

7.6.2019

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus
Tietopalvelu ja julkaisut
Tapaturmavakuutuskeskus

Hupimestarit

 Linnanmäen Hupimestarit Helsinkipyörän edessä

Linnanmäen kuva

;