Kuva -

Tapaturmaraportti 2/2018: Apumies puristui paalun alle

Työpaikkakuolemat.fi-sivustolla on julkaistu tapaturmaraportti 2/2018 työtapaturmasta, jossa apumies puristui maanrakennustyömaalla paalun alle.

Maanrakennusvaiheessa olevalla työmaalla oli paalutusvaihe menossa. Paalutuskoneen vaijeriin oli kiinnitettynä 12 metriä pitkä ja lähes kolme tonnia painava teräsbetonipaalu. Paalun ympärille oli asennettu nostoketju.

Kuljettaja oli mennyt asentamaan pehmikepuuta järkäleen alapuolelle. Apumies oli seurannut tilannetta koneen vierestä. Tämän jälkeen kuljettaja oli palannut takaisin ohjaamoon ja apumies oli ilmeisesti samanaikaisesti siirtynyt paalutuskoneen ohjaamon viereen.

Kuljettaja oli aloittanut laskemaan järkälettä maahan, painaakseen sen avulla pehmikepuun pesään. Tässä yhteydessä myös paalu oli laskeutunut alas maahan ja apumies oli jäänyt laskeutuneen paalun alle. Kuljettaja oli välittömästi siirtänyt paalun apumiehen päältä pois, mutta hän oli ilmeisesti kuollut välittömästi paalun osuessa häneen.

Lue tapaturmaraportista mitä TVK:n työturvallisuusasiantuntijat suosittavat vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi: Tapaturmaraportti 2/2018 

TOT-raportteja vastaavanlaisista tapauksista:

TOT 3/15 Paalutuskone putosi mereen

TOT 3/94 Paalutuskoneen apumies kuoli, kun paaluvaijerin nostokoukku iskeytyi hänen päähänsä

13.6.2018

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus
Tietopalvelu ja julkaisut
Tapaturmavakuutuskeskus

Apumies puristui paalun alle työtapaturmassa

Kuvalähde: työpaikkakuolemat.fi-sivun Tapaturmaraportti 2/2018

;