Kuva -

Työympäristötyön erityismitalien hakuaika 15.3. asti

Työympäristön hyväksi tehdystä työstä kannattaa palkita. Nyt siihen on otollinen ajankohta, sillä työympäristömitalien hakuaika on käynnissä.

Työympäristömitaleita on kahdenlaisia: työympäristötyön kultainen erityisansiomitali ja pronssinen ansiomitali.

Erityisansiomitali voidaan myöntää erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työskentelystä työympäristön kehittämiseksi. Kultaisesta erityisansiomitalista voi tehdä vapaamuotoisen hakemuksen maaliskuun 15. päivään mennessä. Vuosittain myönnetään yleensä 1-3 erityisansiomitalia.

Pronssinen ansiomitali voidaan taas myöntää henkilölle hänen työpaikallaan tekemästä ansiokkaasta työstä työympäristön hyväksi. Molemmat mitalit voidaan myöntää myös yhteisölle.

Työympäristömitalien hakemusten käsittelystä vastaa Tapaturmavakuutuskeskuksen yhteydessä toimiva työympäristömitalitoimikunta, joka myös myöntää pronssiset ansiomitalit. Erityisansiomitalin myöntää työsuojelusta ja sen valvonnasta vastaava ministeri.

Yritykset ja yhteisöt voivat hakea ansiomitaleita tätä tarkoitusta varten laaditulla lomakkeella. Hakija maksaa ansiomitalikuluista aiheutuneen 200 euron lunastusmaksun työympäristömitalitoimikunnalle.

Lisätietoja antaa toimikunnan sihteeri Sanna Holmkvist, sanna.holmkvist(at)tvk.fi.

tvk.fi/mitalit

Teksti: Eija Seppänen

2.3.2018

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus
Tietopalvelu ja julkaisut
Tapaturmavakuutuskeskus
;