Kansallinen tapaturmapäivä 13.5.2022 - Mökkeillään turvallisesti

Tämän vuoden kansallista tapaturmapäivää vietetään toukokuussa perjantaina kolmastoista päivä. Päivään huipentuu koko viikon käynnissä ollut tapaturmapäivän kampanjointi, jonka aiheena on tänä vuonna ollut turvallisen mökkielämän varmistaminen.

Tapaturmapäivää vietetään 27. kerran. Tapaturmien ehkäisytyötä on tehty vuodesta 1993 lähtien järjestöjen ja viranomaisten yhteistyönä. Päivällä halutaan innostaa kaikkia miettimään, miten vähentää riskejä ja ennaltaehkäistä tapaturmia töissä, kotona ja liikenteessä.

Kaikista tapaturmista tapahtuu jopa 90 prosenttia koti- ja vapaa-ajan ympäristöissä. Vapaa-ajan asunnoilla ja mökeillä vietetään runsaasti aikaa ja moni tapaturmista sattuukin mökillä. Mökkien syrjäinen sijainti tuo omat haasteensa tapaturmien ehkäisyyn. 

Mökeillä liikuttaessa kaadutaan ja kompastutaan tai telotaan muutoin esimerkiksi erilaisia kunnostustöitä tehdessä. Veneilyyn ja uimaretkiin liittyy myös vaaroja, jotka on hyvä huomioda turvallisen kesän vietossa. Kolmannes hukkumisista tapahtui viime vuonna mökkiympäristössä.  

Käy tutustumassa tapaturmapäivän kampanjasivuilla turvallisen mökkeilyn tarkistuslilstaan ja tee kesästäsi enstistä turvallisempi.

Tapaturmapäivän mökkiturvallisuutta koskevaan tiedotteeseen