Kotitalous työnantajana - Tiesitkö tämän?

Koronapandemian aikana kotoilu ja mökkeily ovat lisääntyneet ja moni haaveilee erilaisista remonteista. Vanhaa mummon mökkiä tarkastellaan uusin silmin ja sitäkin halutaan kunnostaa ympärivuotiseen oleskeluun ja etätyöhön sopivaksi. Myös kodin suursiivous ja piha-alueen ehostus voivat tulla mieleen. Kotitalousvähennys ja sen tuomat verohelpotukset ovat monelle varmasti tuttuja, mutta miten on työnantajavelvoitteiden laita? Tunnetko velvoitteesi, jos palkkaat työntekijän tekemään remonttityötä?

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus on osa suomalaista sosiaaliturvaa. Työnantaja vastaa työntekijänä tehtävän työn sosiaaliturvasta. Yrittäjänä tehtävän työn sosiaaliturvasta vastaa yrittäjä itse. Työnantajana sinulla on velvollisuus vakuuttaa työntekijä työtapaturman ja ammattitaudin varalta. Jos kalenterivuoden aikana kaikille työntekijöille maksamasi palkka ylittää 1 300 euroa, sinun tulee ottaa vakuutus Suomessa toimivasta vahinkovakuutusyhtiöstä.

Työntekijällä tarkoitetaan henkilöä, joka tekee sinulle työtä työsopimussuhteessa. Työsuhteella tarkoitetaan työsopimuslain mukaista sopimusta (työsopimus), jolla työntekijä sitoutuu henkilökohtaisesti tekemään työtä työnantajan lukuun tämän johdon ja valvonnan alaisena palkkaa tai muuta vastiketta vastaan.

Lue lisää Kotitaloustyönantaja -sivulta.