Tapaturmavakuutuskeskuksen vuosi 2020 - juhlavuosi poikkeusoloissa

Tapaturmavakuutuskeskuksen vuosi 2020 oli monella tapaa ainutlaatuinen. TVK täytti 100 vuotta, työtapaturmavakuutus täytti 125 vuotta ja koronapandemia vaikutti toimintaamme. 

Tapaturmavakuutuskeskuksen uuden mallinen vuosikertomus on julkaistu tänään 20. toukokuuta. Vuosikertomuksessa kuvataan tapahtumarikasta toimintavuottamme muun muassa tekstein, videoin, valokuvin ja numeroin. 

Vuosikertomuksessa on toimitusjohtaja Janne Reinin katsaus, missä Reini kertoo lyhyesti TVK:n vuodesta 2020. Tapaturmavakuutuskeskuksen henkilöstö siirtyi koronapandemian vuoksi etätöihin maaliskuun puolivälistä.

Vuosi 2020 toi Tapaturmavakuutuskeskukselle ja sen yhteydessä toimivalle tapaturma-asiain korvauslautakunnalle (Tako) koronasta johtuvia töitä. Tako esimerkiksi antoi 175 koronatartuntoihin liittyvää lausuntoa, tästä ja Takon vuoden 2020 toiminnasta kertoo TVK:n vuosikertomuksessa, Takon toimiston päällikkö Kirsi Salo.

Työtapaturmatilastojen osalta vuosi 2020 oli koronasta huolimatta varsin valoisa. Tutkimusyksikön johtaja Mika Tynkkynen kertoo vuosikertomuksesta löytyvällä videolla tarkemmin ennätyksellisen matalista työtapaturmaluvuista.

Kulunut juhlavuosi näkyy vuosikertomuksessa muun muassa kuvakavalkadissa ja juhlaseminaarista tehdyn videotiivistelmän muodossa. Vuosikertomuksessa kerrotaan lisäksi muun muassa suunnitellusta TyTA-tietopalvelusta sekä siitä, mikä on jakojärjestelmä ja miten koronavuosi vaikutti siihenkin.

Siirry vuosikertomukseemme tutustumaan TVK:n vuoteen 2020

Pysyvä linkki vuosikertomukseemme löytyy Tietoa TVK:sta_Tehtävät, strategia ja jäsenet -sivulta.

Jos vuosikertomus näyttää oudolta, tyhjennä selaimesi välimuisti ja kokeille selailla uudestaan.