Lakisääteinen urheilijavakuutus oli 1 178 ammattiurheilijalla vuonna 2021 päättyneellä pelikaudella

Tapaturmavakuutuskeskuksen rekisterin mukaan urheilijain tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain mukaan vakuutettuja urheilijoita oli 1 178 vuonna 2021 päättyneellä pelikaudella. Vakuutettujen urheilijoiden määrä kasvoi edellisestä vuodesta neljällä.

Vakuutettuina vuonna 2021 oli 626 jääkiekkoilijaa, 313 jalkapalloilijaa, 101 koripalloilijaa, 87 pesäpalloilijaa, 26 lentopalloilijaa sekä 25 muun joukkuelajin tai yksilölajin urheilijaa.

Rekisterin luvuissa on mukana myös urheilijoita, joiden vakuuttaminen ei ole ollut urheilijain tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain mukaan pakollista. Urheiluseura on ottanut vapaaehtoisesti vakuutuksen esimerkiksi niin kutsutulla try out -sopimuksella pelaavalle pelaajalle, joka on lopulta pelannut vain lyhyen ajan, ja jonka pelikauden ansiot tästä syystä jäivät laissa mainitun tulorajan alle.

Tapaturmavakuutuskeskus ylläpitää rekisteriä vakuutetuista ammattiurheilijoista

Tapaturmavakuutuskeskuksen lakisääteisenä tehtävänä on pitää rekisteriä urheilijoista, jotka on vakuutettu urheilijain tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain mukaan. Tapaturmavakuutuskeskus saa vakuutetuista urheilijoista tiedot vakuutusyhtiöiltä sekä lajiliitoilta.

Asiasta tarkemmin sivulla: Ammattiurheilijoiden vakuutustilasto