Tutustu uuteen tietopalveluumme – Työtapaturmatietoon

Olemme julkaisseet ensimmäisen version uudesta tietopalvelustamme Työtapaturmatiedosta. Työtapaturmatieto on työtapaturma- ja ammattitautiasioiden sekä työturvallisuuden parissa työskenteleville asiantuntijoille suuntaamamme tietopalvelu.

Työtapaturmatieto kokoaa samaan osoitteeseen

  • työtapaturma- ja ammattitautivakuutukseen,
  • työtapaturmien ja ammattitautien korvausperusteisiin,
  • työtapaturma- ja ammattitautitilastoihin sekä
  • työtapaturmien tutkintaan liittyvän tiedon ja materiaalin.

Työtapaturmatiedon kautta pääset lukemaan esimerkiksi muutoksenhakuasteiden julkaisemia ratkaisuja, asiantuntijoidemme laatimia oikeustapauskommentaareja ja julkaisusarjoissamme julkaistuja tutkimuksia ja analyyseja työtapaturmatilastoista.

Kaikki työpaikkaonnettomuustutkinnan TOT-raportit on nyt myös tuotu uuteen tietopalveluumme. Jatkossa valmistuvat, uudet TOT-raportit julkaistaan Työtapaturmatiedossa.

Asiantuntijamme käsittelevät Työtapaturmatiedossa myös mielenkiintoisia työtapaturma- ja ammattitautiasioihin liittyviä aiheita Asiantuntija pohtii -kirjoituksissaan.

Työtapaturmatiedosta löytyvät myös tapaturma-asiain korvauslautakunnan, Takon, antamat ohjeet työtapaturma- ja ammattitautilain soveltamisesta sekä tärkeimmät tapaturmavakuutuslain soveltamisesta annetut ohjeet.

Miksi Työtapaturmatieto?

”Nyt on ensimmäistä kertaa koottuna työtapaturma- ja ammattitautiasioihin liittyvä syvällinen asiantuntijatieto yhteen ja samaan osoitteeseen. Yhteistyökumppanimme ja sidosryhmämme ovat meiltä tällaista palvelua toivoneet jo pidemmän aikaa ja nyt vihdoin voimme vastata näihin toiveisiin. Työtapaturmatiedon ensimmäinen tuotantoversio on käytettävissänne, olkaapa hyvät”, toteaa Tapaturmavakuutuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Reini.

Kun suunnittelimme ja rakensimme Työtapaturmatietoa, testasimme erilaisia sivuston rakenteita ja asioiden esittämistapoja tätä tarkoitusta varten kootulla käyttäjäpaneelilla. Työtapaturmatiedon etusivun ja navigaation rakenne sekä muun muassa hakutoiminto ja sen suodattimien käytettävyyttä testattiin rakennusvaiheessa muutamia kertoja käyttäjäpanelisteilla.

”Vaikka Työtapaturmatieto on rakennettu käyttäjälähtöisesti, haluamme edelleenkin tietopalvelumme käyttäjiltä palautetta käyttökokemuksista. Työtapaturmatieto ei varsinaisesti ole valmis koskaan, vaan sen sisältöjä tuotetaan ja teknisiä ratkaisuja kehitetään edelleen jatkossakin,” jatkaa Reini.

Tutustu Työtapaturmatietoon ja kerro meille mitä tietopalvelustamme pidit vastaamalla lyhyeen muutaman kysymyksen palautelomakkeeseemme: Palautelomake (webropol-lomake)

Työtapaturmatieto-sivustolle