Työympäristötyön erityisansiomitalit Jari Hakaselle ja Johanna Koromalle

Hakanen ja Koroma yhteiskuvassa mitalien ja kukkakimppujen kanssa

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen luovutti työympäristötyön erityisansiomitalin tutkimusprofessori Jari Hakaselle ja johtava asiantuntija Johanna Koromalle.

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen on tutkinut työhyvinvointia monipuolisesti 90-luvulta lähtien. Jari Hakasen vaikutus muun muassa työuupumuksen, työn imun, työholismin, leipääntymisen ja työn tuunauksen tutkimukseen on ollut merkittävä. Hakasen kantava ajatus on ollut voimavaratekijöiden edistäminen ja työelämän ymmärtäminen myönteisenä tekijänä ihmisten hyvinvoinnille. Jari Hakanen on saanut työstään paljon tunnustusta, etenkin tiedon viemisestä käytäntöön.

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen johtava asiantuntija Johanna Koroma on tehnyt useamman vuosikymmenen pitkäjänteistä työtä työelämän muutosten, työterveyshuollon ja työsuojelun moniammatillisuuden ja yhteistyön hyväksi tutkimuksen, koulutuksen ja viestinnän keinoin. Koroman tutkimusalueet ovat tämän päivän tilanteessa hyvin ajankohtaisia. Hän on tutkinut mobiilia ja monipaikkaista työtä ja kehittänyt työterveyshuollon sähköisiä etäpalveluita.

Nyt mitalit saaneet Hakanen ja Koroma ovat molemmat toimineet pitkään työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden edistämiseksi. He ovat alansa arvostettuja asiantuntijoita ja ovat toimineet laaja-alaisesti yhteistyössä tutkimusyhteisöjensä lisäksi muiden alan toimijoitten, viranomaisten ja järjestöjen kanssa. Lisäksi Hakanen ja Koroma ovat molemmat onnistuneet käytännön viestinnässä työpaikoille ja suurelle yleisölle.

Ministeri myöntää työympäristötyön kultaiset erityisansiomitalit Tapaturmavakuutuskeskuksen yhteydessä toimivan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä vuosittain. Mitalit myönnetään henkilölle erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työstä työympäristön kehittämiseksi.

Lisätietoa työympäristötyön mitaleista ja niiden hakemisesta